|  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
     |  | 
				Receptes: 
				
				
				Bulgāru zupa Čorba-topčeta Sastāvdaļas: 
		70 g kapātas gaļas un maltās gaļas (sajaukt kopā),  
		30 g rīsu,  
		saišķītis pētersīļu zaļumu,  
		2 olas,  
		25 g sviesta vai margarīna,  
		50 g miltu,  
		60 g jogurta,  
		¾ l ūdens,  
		50 g sīpolu,  
		sāls, pipari pēc garšas. 
				
		Pagatavošana: Gaļu labi samaisa ar nelielu daudzumu smalki 
				sagrieztu sīpolu, vienu daļu pētersīļu un vienu olas baltumu. 
				Pieber sāli un piparus pēc garšas. No sagatavotās masas veido 
				nelielas frikadeles un apviļā tās miltos. Ūdenī ieliek sīpolus, 
				pētersīļus un ieber sāli. Ūdeni uzvāra un ieliek tajā 
				frikadeles. Vāra 30 minūtes. Pēc tam pieber rīsus un vāra vēl 10 
				minūtes. Vienlaikus samaisa jogurtu ar olu dzeltenumiem un 
				miltiem, pielej mazliet atdzesētas zupas, pievieno pārējai zupai 
				un turpina vārīšanu vēl pāris minūtes. Pieber  piparus pēc 
				garšas un pieliek zupai sviestu. 
		
		<Uz augšu> 
			
				| 
				Tarators 
		Sastāvdaļas: 
		2 glāzes jogurta,  
		2 glāzes piena,  
		1 ēdamkarote augu eļļas,  
		3 gurķi,  
		2 ķiploka daiviņas,  
		svaigas dilles, pipari un sāls pēc garšas. 
				
		Pagatavošana: Jogurtu sajauc ar pienu, pievieno 
				sasmalcinātus ķiplokus, pieliek piparus un sāli. Ielej eļļu, 
				pieliek sīki sagrieztus gurķus, saberztus riekstus un dilles, 
				izmaisa. Pasniedz atdzesētu.  
		
		<Uz augšu> |  
				| 
				
				Āboli bulgāru gaumē 
		Sastāvdaļas: 
				6 lieli āboli,  
				1 krūzīte vaniļas krēma,  
				30 g sasmalcinātu riekstu, mandeles, rozīnes,  
				60 g sviesta,  
				
				
				3/8 l sarkanvīna,  
				6 mīksti cepumi,  
				1 ēdamkarote jāņogu marmelādes.    
				Vaniļas krēmam:   
				
				
				1/8 l piena,  
				1 ēdamkarote kartupeļu miltu,  
				1 ēdamkarote sviesta,  
				60 g cukura,  
				1 olas dzeltenums,  
				½ paciņas vaniļas cukura. 
				
		Pagatavošana: Vaniļas krēmam pienu sajauc ar kartupeļu 
				miltiem, sviestu, cukuru, olas dzeltenumu un vaniļas cukuru; 
				visu labi izmaisa tvaika peldē, līdz rodas krēmveida masa. Krēmu 
				atdzesē un pēc tam sakuļ. Sajauc riekstus, mandeles, rozīnes un vaniļas 
				krēmu un ar šo maisījumu piepilda nomazgātos ābolos, kuriem 
				iepriekš izņem serdes. Formu ieziež ar sviestu, ieliek ābolus, 
				visu pārlej ar vīnu, uzliek vāku un sautē, līdz āboli kļūst 
				mīksti. Katru ābolu uzliek uz cepuma, uz ābola uzliek marmelādi 
				un visu pārlej ar karstu vīnu. 
		<Uz augšu> |  
				|        |  |