|  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
     |  | 
				Receptes: 
				
				
				Gulaša zupa ar klimpām Sastāvdaļas: 
				1 kg liellopa gaļas,  
				2 sīpoli, 
				2 burkāni,  
				1 saldais pipars,  
				3 kartupeļi,  
				2 ēdamkarotes tomātu pastas,  
				1 ēdamkarote cūkas tauku, 
				2 olas,  
				0.75 glāzes miltu,  
				600 ml ūdens,  
				sāls,  
				ķimenes,  
				1 tējkarote maltas paprikas, 
				zaļumi. 
				
		Pagatavošana: Sīpolus smalki sagriež un apcep cūku taukos 
				(vai augu eļļā). Gaļu sagriež nelielos gabaliņos un gandrīz 
				līdz gatavībai sautē noteiktajā daudzumā ūdens kopā ar 
				apceptajiem sīpoliem. Pēc tam pievieno nelielos gabaliņos 
				sagrieztus kartupeļus, sagrieztus (vai sarīvētus) burkānus, 
				sagrieztus piparus un garšvielas. Kad kartupeļi ir gatavi, pievieno ar karotīti 
				klimpas - samaisa olas, miltus un sāli. Kad klimpas uzpeld virspusē, zupiņa ir 
				gatava. Pasniedz ar sasmalcinātiem zaļumiem un 
				krējumu. 
		
		<Uz augšu> 
			
				| 
				Ungāru pankūkas 
		Sastāvdaļas: 
				0.5 glāzes miltu, 
				1.75 glāzes piena, 
				1 ola + 2 olu dzeltenumi, 
				100 g sasmalcinātu valriekstu, 
				7 ēdamkarotes cukura, 
				1 ēdamkarote rozīņu,  
				2 ēdamkarotes ruma, 
				1 tējkarote rīvētas apelsīnu mizas, 
				50 g rīvētas šokolādes, 
				1 ēdamkarote kakao, 
				0.25 glāzes salda krējuma. 
				
		Pagatavošana: Sagatavo pankūku mīklu - samaisa miltus, 1 
				olu, 1 glāzi piena, 5 ēdamkarotes cukura, sāli un izcep plānās 
				pankūkas. Samaisa sasmalcinātus riekstus, 0.25 glāzes 
				piena, 4 ēdamkarotes cukura, 1 ēdamkaroti ruma, rozīnes, rīvēto 
				apelsīnu mizu. Izceptajās pankūkās ietin pildījumu. Sagatavo pankūku mērci - olu dzeltenumus 
				saberž ar atlikušo cukuru un pienu, pievieno saldo krējumu, 
				karotīti miltu, izkausētu šokolādi un kakao. Pankūkas pārlej ar sagatavoto mērci. 
		
		<Uz augšu> |  
				| 
				
				
				Kafija ungāru gaumē 
				
		Pagatavošana: Jāizvēlas kafijas kanniņu, kurai būs viegli 
				nosegt snīpīti. Var izmantot ūdenī samērcētu filtrpapīru.
 Ļoti rupja maluma kafiju kannā aplej ar verdošu ūdeni 
				(attiecībās 1:2), nosedz kafijas kannas vāku un snīpīti, pēc tam 
				ļauj iestāvēties apmēram 10 minūtes.
 
 Kafiju izkāš caur sietiņu un pasniedz ar cukuru (samērā saldu) 
				un/vai putukrējuma tornīti.
 
		<Uz augšu> |  
				|        |  |