|  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
     |  | 
				Receptes: 
				
				
				Paelja ar 
				vistu, citronu un jūras veltēm Sastāvdaļas: 
				500 g vistas filejas,  
				400 g saldētu lobītu garneļu,  
				350 g rīsi (tvaicētie),  
				200 g saldētu zaļo pupiņu,  
				1 sauja mīdiju, 
				2 vistas buljona kubiņi,  
				2 ēdamkarotes olīveļļas,  
				2 tējkarotes karija, 
				1 sīpols,  
				4 ķiploka daiviņas,  
				1 čili,  
				1 sarkanā paprika,  
				citrons.  
				
		Pagatavošana: Dziļā pannā vai katliņā uzkarsē eļļu. Notīra 
				sīpolus un ķiplokus. Čilli pākstij izņem sēkliņas un pusi 
				sagriež tievās sloksnītēs. Trīs ķiploka daiviņas un sīpolus sīki 
				sagriež. Visu apcep eļļā, pievieno rīsus, kariju un buljona 
				kubiņus. Pārlej ar litru ūdens un vāra aptuveni 15 minūtes. 
				Tikmēr vistas fileju sagriež nelielos gabalos un apcep eļļā, 
				pievieno otru čili pipara pāksts pusīti un atlikušo ķiploka 
				daiviņu. Sasmalcina papriku. Visu pievieno rīsiem un sutina 
				aptuveni 5 minūtes. Pēdējās liek mīdijas un garneles. Pasautē 
				vēl nedaudz. Pasniedz ar citrona daiviņu. Pirms baudīšanas 
				bagātīgi pārslaka paelju ar citrona sulu. 
		
		<Uz augšu> 
			
				| 
				Gaspačo 
		Sastāvdaļas: 
				6 tomāti, 
				1 vidēja izmēra sīpols, 
				4 daiviņas ķiploka, 
				1 svaigs gurķis, 
				1 buntīte diļļu, 
				1 kārtīga bunte loku, 
				pāris pilienu tabasko,  
				1 tējkarote mārrutku,  
				kejenas pipari,  
				sāls, pipari - pēc garšas. 
				
		Pagatavošana: Gaspačo var veidot visdažādākajās formās. 
				Bieži tajā dārzeņi ir sakapāti, bet mūsdienās arvien biežāk 
				gaspačo zupa ir blendēta. Vispirms sasmalcini sīki jo sīki visus 
				zupai paredzētos dārzeņus un ber tos vienā lielā bļodā. Piekapā 
				4 daiviņas ķiploka  kam patīk pikantākas garšas, ķiploku droši 
				var likt vairāk. Fiksajai gaspačo zupai atļaujos pievienot arī 
				tomātu sulu  to lej klāt sakapātajiem dārzeņiem. Tad pievieno 
				visas pikantās lietiņas - mazliet tabasko mērces, 1 tējkaroti 
				mārrutku, kajenas piparus, melnos piparus, sāli, jo tomāti to 
				pamatīgi uzsūc. Starp citu, šo zupu var sagatavot jau 
				iepriekšējā dienā, lai no rīta jau var ķerties pie ēšanas. Nu, 
				lūk, zupa ir gatava. Ļoti karstā dienā zupai var pievienot arī 
				ledus gabaliņus, tad tā būs vēl spirdzinošāka. Gaspačo zupai 
				klāt lieliski garšotu pašcepta kviešu pilngraudu plakanmaize. 
		
		<Uz augšu> |  
				| 
				
				Kartupeļu omlete 
		Sastāvdaļas: 
				1 kg kartupeļu,  
				1 sīpols,  
				4 olas,  
				eļļa,  
				sāls. 
				
		Pagatavošana: Kartupeļus nomizo un sagriež ļoti plānās 
				šķēlēs. Smalki sagriež sīpolu un pievieno to kartupeļiem. Uz 
				lēnas uguns lielā eļļas daudzumā apcep abus un ar paletes nazi 
				izņem no pannas, nosusinot lieko eļļu. Citā traukā sakuļ olas un 
				sajauc tās ar izceptajiem kartupeļiem un sīpoliem. Atstāj masu 
				uz dažām minūtēm, lai kartupeļi labi sajauktos ar olām. Pannā 
				sakarsē eļļu, ielej maisījumu un uz nelielas uguns ļauj tam 
				sabiezēt. Ar sekla šķīvja vai vāka palīdzību omleti apgriež un 
				ļauj tai apcepties no otras puses. 
		<Uz augšu> |  
				|        |  |