|  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
     |  | 
				Receptes: 
				
				Zupa Kuksu Sastāvdaļas: 
				400 g konservētu balto pupiņu, 
				75 g pupu, 
				75 g makaronu, 
				4 tomāti, 
				1 tējkarote smalki sakapāta ķiploka, 
				sīpola loki, 
				3 ēdamkarotes sasmalcināta bazilika, 
				2 tējkarotes malta oregano, 
				2 ēdamkarotes olīveļļas, 
				1 litrs dārzeņu buljona. 
				
		Pagatavošana: Kastrolī lejam olīveļļu un 
				tajā apcepam sīpolu lokus, ķiplokus un oregano. Pēc 5-7 minūtēm 
				pievienojam pupas un pupiņas, tad pieberam makaronus. 
				Pievienojam iepriekš sagatavotu dārzeņu buljonu un vāram uz 
				lēnas uguns, kamēr pupas nepaliek mīkstas. Pa to laiku tomātus 
				griežam gabaliņos un apcepam bez eļļas, zupā pievienojam zupas 
				vārīšanas pašās beigās. Sakapātu baziliku beram zupā, kad zupas 
				katliņš ir noņemts no plīts. Sāli un piparus pievienojam pēc 
				garšas. Zupu liekam galdā uzreiz pēc pagatavošanas. 
		
		<Uz augšu> 
			
				| 
				
				Trusis 
				maltiešu gaumē (Stuffat tal Fenek) 
		Sastāvdaļas: 
				1 trusis, 
				2 sīpoli, 
				6 daiviņas ķiploka, 
				3 tomāti, 
				2 tējkarotes tomātu pastas, 
				3 kartupeļi, 
				6 burkāni, 
				1 glāze zirņu, 
				2 lauru lapas, 
				1 tējkarote olīveļļas, 
				1 buljona kubiks, 
				1.25 glāzes sarkanā vīna, 
				milti, 
				garšvielas, 
				sāls, pipari  pēc garšas. 
				
		Pagatavošana: Tomātiem noņemt ādu un sīki sagriezt, 
				kartupeļus un burkānus iztīrīt un sagriezt četrās daļās. Miltos pielikt sāli un piparus, visu 
				izmaisīt. Truša gaļu sagriezt porciju gabaliņos. Truša aknas un 
				nieres pagaidām atlikt malā. Gaļas gabaliņus apviļāt miltos.  Kastrolī ieliet olīveļļu, ielikt truša gaļu, 
				sīpolus, ķiplokus, tomātus un kartupeļus. Apliet ar sarkano 
				vīnu. Pievienot tomātu pastu, lauru lapas un buljona kubiņu. 
				Pievienot truša nieres un aknas. Kad aizvārās, vārīt uz lēnas 
				uguns pusotru stundu. Ja mērce sāk iztvaikot  pievienot vēl 
				vīnu. 
		
		<Uz augšu> |  
				| 
				
				
				Maltas pīrādziņi ar gaļu (Pastizzi) 
		Sastāvdaļas: 
				900 g kārtainās mīklas, 
				1-2 nelieli sīpoli, 
				450 g maltas liellopu gaļas, 
				2 bundža (500 g) konservētu zirnīšu, 
				2 tējkarotes tomātu pastas, 
				½ tējkarotes garšvielu. 
				
		Pagatavošana: Sīki sagrieztus sīpolus apcepam eļļā, 
				pievienojam klāt malto gaļu. Nedaudz pacepam, tad pievienojam 
				tomātu pastu ar garšvielām. Pannā visu labi apmaisām un 
				pievienojam zirnīšus. Izveltnējam mīklu (lai tā nebūtu pārāk 
				plāna), ar formiņu veidojam apļus 10 cm diametrā. Katra apļa 
				vidū liekam pa 1 karotei ceptas maltas gaļas. Mīklas maliņas 
				aiztaisām ciet.  Veidni iesmērējam ar margarīnu un liekam tajā 
				izveidotos pīrādziņus, kas gatavi cepšanai. Cepam 175-220 grādu 
				temperatūrā aptuveni 20 minūtes. Pīrādziņi ir izcepti, kad tiem 
				parādās brūngana garoziņa. Vislabāk tos ēst karstus.  
		<Uz augšu> |  
				|        |  |