| 
				
				Gaisīgais siera 
				suflē 
		Sastāvdaļas: 
				sviests formiņu iesmērēšanai (istabas temperatūrā),  
				40 g sviesta, 
				3 ēdamkarotes miltu (bez kaudzes),  
				150 ml piena (istabas temperatūrā),  
				60 g Ementāles siers (vai cits kūstošs, trekns siers),  
				sāls, melnie pipari  pēc garšas, 
				2 olas.  
				
		Pagatavošana: Lai pagatavotu siera suflē, būs vajadzīgs 
				mīksts sviests un piens istabas temperatūrā. Ja piens ir auksts, 
				to viegli sasilda. Sieru sarīvē skaidās uz rupjās rīves. Liek karsēties cepeškrāsni uz 180ºC. Sagatavo 
				2 individuālās keramiskās cepamās formiņas (katra apmēram 150 
				ml), tās izsmērējot ar mīkstu sviestu. Beigās sviestu līdzina ar 
				otas vilcieniem gar formiņas sienām vertikāli uz augšu. Tas 
				palīdzēs siera suflē cepoties vienmērīgi pacelties augšup. Mērces katliņā gatavo Bešamela mērci. Izkausē 
				sviestu, tam pievieno miltus, tos, maisot ar koka karoti, karsē 
				apmēram 1 minūti, līdz veidojas gluda miltu, sviesta masa. 
				Katliņu noņem no uguns un pievieno miltiem pienu. Labi izmaisa, 
				pēc tam liek katliņu atpakaļ uz uguns un turpina maisīt, līdz 
				veidojas gluda mērce. Katliņu atkal noņem no uguns. Pievieno mērcei rīvēto sieru, maisa, līdz 
				siers izkusis un mērce atkal ir gluda. Pēc garšas pievieno sāli 
				un svaigi maltus melnos piparus. Ļauj mērcei atdzist. Olām atdala dzeltenumus 
				no baltumiem. Baltumus sakuļ stīvās putās. Kad mērce ir 
				atdzisusi līdz istabas temperatūrai, tai var pievienot olu 
				dzeltenumus. Tos pievieno pa vienam, katru reizi izmaisot, līdz 
				mērce ir līdzena un gluda. Tad mērcei pievieno vienu karoti 
				baltumu un izmaisa. Mērci lej sakultajos 
				baltumos un izcilā, līdz veidojas gluda, gaisīga mīkla. Mīklu 
				pilda sagatavotajās formiņās, liek karstā cepeškrāsnī un cep 
				apmēram 35 minūtes, līdz siera suflē ir labi uzpūties un 
				izcēlies. Krāsns durtiņas nedrīkst virināt. Suflē pasniedz karstu ar 
				zaļajiem salātiem. 
		<Uz augšu> |