| 
				Cepelīni 
		Sastāvdaļas: 
		3-4 lieli bez mizas vārīti un saspaidīti kartupeļi,1 kg nomizotu un uz kartupeļu rīves sarīvētu kartupeļu,
 sāls,
 malti melnie pipari.
 
		  
		Pildījumam:  
				1 tējkarote sviesta,1 smalki sakapāts sīpols,
 300 g maltas cūkgaļas,
 1 tējkarote smalki sakapāta majorāna,
 1 tējkarote smalki sakapāta timiāna,
 malti melnie pipari,
 sāls.
   
				Piedevām:  
				200 g kūpināta bekona šķēlīšu,2 ēdamkarotes smalki sakapāta majorāna,
 200 ml skāba krējuma.
 
				
		Pagatavošana: Sarīvētos kartupeļus 
				ietin marlē, un atsevišķā traukā no tiem izspiež lieko šķidrumu. 
				Šķidrumu nostādina, nolej, bet apakšā nostājušos kartupeļu cieti 
				pataupa. Notecinātos rīvētos kartupeļus ieliek lielā 
				bļodā, pieliek nostādināto cieti, vārītos saspaidītos 
				kartupeļus, sāli, piparus un rūpīgi samīca. Gatavo cepelīnu pildījumu: pannā uz vidējas 
				uguns izkausē sviestu, pievieno sasmalcinātos sīpolus un cep, 
				nepārtraukti maisot, apmēram 2 minūtes. Pievieno malto cūkgaļu 
				un turpina cept, līdz gaļa labi izcepusies (čurkstoša). Pievieno 
				majorānu, timiānu, sāli, piparus un labi samaisa. No apmēram divām ēdamkarotēm kartupeļu masas 
				izveido pankūku, tās vidū ieliek sagatavoto pildījumu, pāri 
				pārloka maliņas. Viļājot rokās, izveido cepelīnam cilindrisku 
				formu, tāpat dara ar visiem cepelīniem. Cepelīnus uzmanīgi liek iepriekš sagatavotā 
				katlā vārošā ūdenī un vāra apmēram 30 minūtes, ik pa laikam 
				uzmanīgi apmaisot. Kad cepelīni būs gatavi, tie pacelsies virs 
				ūdens. Izmantojot putu karoti, gatavos cepelīnus 
				izņem no katla un liek uz šķīvja. Pirms 
				pasniegšanas cepelīnus pārlej ar krējumu un pārkaisa ar kubiņos 
				sagrieztu un apceptu kraukšķīgu bekonu un sasmalcinātu majorānu. 
		
		<Uz augšu> | 
			
				| 
				
				
				Aukstā biešu zupa lietuviešu gaumē 
		Sastāvdaļas: 
		50 g ar mizu vārītu galda biešu, 
		¾ glāzes kefīra, 
		¼ glāzes vārīta, atdzesēta ūdens, 
		ola, 
		sīpolloki,  
		dilles, 
		skābais krējums, 
		sāls. 
				
		Pagatavošana: Ar mizu vārītas galda 
				bietes notīra un sagriež salmiņos, kefīru sakuļ ar sāli, pievieno 
				vārītu, atdzesētu ūdens, bietes, sīpollokus, dilles. Iegriež cieti vārītu olu, pieliek skābu 
				krējumu.  Pasniedz ar 
				karstiem vārītiem kartupeļiem. 
		<Uz augšu> |